Mesajul Prefectului Judetului Buzau


Mesaj cu prilejul inceperii anului scolar 2020 - 2021

prefect Leonard DimianMesajul primarului orasului Buzau


Mesaj cu prilejul inceperii anului scolar 2020 - 2021

ing. Constantin TomaMesaje catre elevii C.N "B.P.Hasdeu" Buzau

Mesajul ISJ Buzău

inspector școlar general Ionel Meiroșu

Dragi elevi, stimați colegi,

Debutul noului an școlar este altfel decât ne-am obișnuit noi până acum: bucuria reîntâlnirii cu elevii este însoțită de grija asigurării sănătății fizice a acestora în condițiile persistenței la nivel mondial a pandemiei sars-cov2. Știm, însă, că, la fel ca în alte unități de învățământ din județul Buzău, personalul didactic și nedidactic de la Colegiul Național ”B.P.Hasdeu”, în frunte cu conducerea școlii, a luat măsurile necesare protecției sanitare a copiilor și a celor care își desfășoară activitatea aici.

Dar, ca unitate de elită a învățământului buzoian, Colegiul Național ”B.P.Hasdeu” are o nobilă îndatorire: de a demonstra că, dincolo de respectarea regulilor igienico-sanitare, școala trebuie să-și realizeze menirea ei fundamentală – aceea de a educa.

Dar, ca unitate de elită a învățământului buzoian, Colegiul Național ”B.P.Hasdeu” are o nobilă îndatorire: de a demonstra că, dincolo de respectarea regulilor igienico-sanitare, școala trebuie să-și realizeze menirea ei fundamentală – aceea de a educa. Sau, după cum se spune într-un frumos text-program afișat la intrarea în școala dumneavoastră, să formăm în continuare ”caractere puternice și neschimbătoare”.

Dragi elevi, stimați colegi, vă asigur că IȘJ Buzău este alături de dumneavoastră în eforturile depuse pentru depășirea dificultăților întâmpinate la acest început de an școlar. Împreună putem arăta că vremurile pot fi sub cârma omului. Vă urăm sănătate, succes și împlinire în tot ceea ce faceți.

Mesajul directorului C.N. "B.P. Hasdeu" Buzău

Profesor Ionel Banu

Dorim ca acest mesaj să închidă un cerc: consacrare/integrare/continuare parcurs spre consacrare. Consacrare – pentru absolvenții lui 2020, deja admiși covârșitor în învățământul superior din țară și din lume. Integrare – pentru cei 25 de bobocei, admiși în clasa a V-a prin evaluare internă și pentru cei aproape 300 de boboci, clasele a IX-a. Continuare – pentru cei care au înțeles deja ce înseamnă Hasdeul. Pentru toți: sănătate, liniște și parcurs lin spre împlinire!

Să așezăm anul școlar 2020 – 2021 sub semnul unei devize generoase: Fiecare – elev, profesor, părinte – să-și spună și să spună: Acesta este Hasdeul meu, acesta este Hasdeul vostru – prețuiți-l și dezvoltați-l!

Pregătiți-vă și învățați să vă construiți caracterul. Poate așa vom fi demni și vom construi o țară.

Aveți grijă de Hasdeu! Este un bun al Buzăului și al țării!

Este vremea când reîncepem să conjugăm două verbe dragi nouă: a învăța, a performa. Profesorii Hasdeului se vor alătura gândului vostru bun de a deveni elevii acestui colegiu, simbolul inteligenței buzoiene. Vă vor ajuta să vă mângâiți părinții cu împlinirea voastră gimnazială și liceală. Vă vor ajuta să deveniți produsul trecerii printr-un univers înțesat de valori, în așa fel încât voi înșivă să sclipiți, ca orice valoare în sine.

Pregătiți-vă și învățați să vă construiți caracterul. Poate așa vom fi demni și vom construi o țară. O țară pe care Majestatea Sa Regele Mihai I al României o definea excepțional, dar surprinzător. Construiți VOI țara și oferiți-ne șansa de a o lua NOI cu împrumut de la VOI, copiii noștri.

Hasdeieni,
Suntem aproape cu toții ACASĂ. Vă dorim un an școlar rodnic!


  (C) 2016 BPH