Acasa Admitere 2023 Anunturi Evenimente/Stiri Tur Virtual Galerie foto

Dascali de renume ai Colegiului Hasdeu

Ion Andreescu (1850-1882)

Elev al Scolii Nationale de Bele-Arte, condusa de Theodor Aman, a continuat studiile la Paris unde s-a alaturatgrupului de la Barbizon, influentat fiind de impresionisti,deosebindu-se de acestia prin solida constructie a formelor siprin cromatica sobra, cu tonalitati grave.

Pentru a-si asigura existenta s-a prezentat la câteva concursuri pentru ocupareaunor catedre vacante în învatamânt si, la 6 mai 1872, visul a devenit realitate, fiind numit maestru titular al catedrei de desen si caligrafie la Seminarul din Buzau, ulterior a fost transferat la Liceul "Al.Hasdeu", unde a functionat între anii 1873-1878, stimulând interesul elevilorpentru desen si pictura, facându-se cunoscut ca un adevarat artist.

Cel care a surprins în pânzele sale sentimentul grav al naturii printr-o bogatie de culori si asugerat dramatismul vietii oamenilor umili, "ar fi devenit poate pictor de reputatieuniversala", afirma Gh. Patrascu, daca aceasta flacara n-ar fi ars ca un meteor perugul artei, stingându-se înainte de a împlini 33 de ani.

[sus]

Boris Capsa (1920-1984)

Român neaos "în cuget si simtiri", nascut la 29 februarie 1920 într-o familiede intelectuali din Balti, absolvent al Liceului de baieti din Cetatea Alba (1939),începe studii de drept la Iasi, pentru a urma traditia familiei, dar anii grei airefugiului, când "a trecut prin multe suferinte si a încercat multe valori deamaraciune", au spulberat visul tatalui sau.

In 1950 se înscrie la Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti(cursuri fara frecventa) unde îsi gaseste adevarata vocatie, probabil si datoritaîntâlnirii cu ilustrul profesor Dan Barbilian; dupa absolvire, în 1956, îsi începecariera didactica la Liceul Militar din Breaza, iar din 1959 se stabileste la Buzau,unde cunoaste consacrarea.

Lector la catedra de matematica a Institutului deAviatie "Aurel Vlaicu"de la Bobocu, sau la Facultatea de subingineri de pe lângaFabrica de geamuri, profesor la Liceul "B.P.Hasdeu" (1961-1968; 1979-1983) amuncit cu pasiune si abnegatie, simtindu-se chemat pentru cariera de dascal.Profesor emerit, apreciat de academicienii Grigore Moisil si Nae Teodorescu,credea sincer ca "înveti învatând pe altii, iar pentru a-i învata pe altii, trebuie saînveti tu însuti toata viata". Constient ca exista o vârsta când tânarul are nevoie demodele, a cultivat elevilor pasiunea pentru rigoare si frumusetea abstractiunilormatematice, a transferat întreaga sa stiinta discipoliror, oferindu-le astfel si unmodel de caracter.

Inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, a fost un adevaratprofesor al profesorilor, daruindu-le din experienta sa si punându-si amprenta pecalitatile profesionale ale celor alesi sa faca instructie si educatie.

[sus]

Luca Pavlovici Calaceanu (1815-1874)

"Român din Banat", profesor al principelui sârb Milan Obrenovici, a fost recomandat în 1860 de August-Treboniu Laurian lui Dionisie Romano, episcop de Buzau, ca "un barbat cu care se va putea colabora în lucrarea mântuitoarelor reforme scolare".

Profesor de latina si româna, primul director al acestui lacas de cultura înperioada 1867-1868, a îndeplinit deosebite misiuni onorifice: membru al Consiliului General de Instructiune,membru al Comitetului de inspectie al scolilor din Buzau, vicepresedinte al "Societatii pentru învatatura poporului român". In noiembrie 1865, împreuna cu alti profesori a felicitat pe Cuza Voda "pentru aparareaindependentei române interioare în contra scrisorii marelui vizir".

[sus]

Liviu Chiriacescu (1931 -1994)

Descendent al unei familii de truditori ai ogorului, din comuna Viperesti, unde s-a nascut la 6 ianuarie 1931, a învatat de la parinti pretul trudei si, perseverent, însetat de cunoastere si perfectiune, a destelenit fâsie cu fâsie, ogorul spiritului.

Primele clase gimnaziale le urmeaza la Scoala Tehnica Militara Buzau, cursul superior îi îndreapta pasii spre Liceul "B.P.Hasdeu", care va însemna casa lui de suflet.Dupa absolvirea liceului în 1952, functioneaza ca învatatorsuplinitor Ia câteva scoli din Buzau si devine student al Facultatii de Filologie aUniversitatii, sectia româna-istorie; diplomat universitar.

In 1962, se titularizeaza la Liceul "B.P.Hasdeu", unde va functiona pâna la pensionare, în 1993, perioadalunga si rodnica în care s-a straduit sa cultive elevilor convingerea ca anii de scoala, grei si frumosi, trebuie topiti precum topeste metalul din care iese incandescenta, sarja de otel în anii cautarii. Travaliul sau spiritual depaseste granitele statisticilor de seama.

[sus]

Pamfil Georgian

Fiu al meleagurilor judetului Buzau, muntean cu sufletul curat, profesorul Pamfil Georgian si-a începutstralucita cariera didactica în Buzau, a continuat-o ca profesor universitar la Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti. Chemat de o pasiune puternica pentru Muntii Buzaului, se întoarce în satul natal, Gura-Teghii, unde îsi afla sfârsitul, aproape de cei pe care i-a format si îndrumat pe totparcursul vietii.

A fost al doilea copil al preotului paroh, Constantin Georgian.In familia parohului bisericii din Gura-Teghii, tânarul Pamfil Georgian aprimit o educatie sanatoasa, a terminat cursurile liceale în Buzau si apoi a urmatcursurile Facultatii de Geografie din Bucuresti.

A fost multi ani profesor de geografie la Liceul "B.P.Hasdeu" Buzau si director în anul scolar 1926-1927. Adesfasurat o prodigioasa activitate la catedra de geografie din Bucuresti, publicând numeroase studii, lucrari stiintifice si cursuri universitare.Intors în satul natal, dupa pensionare, tine o strânsa legatura cu scoala dinGura-Teghii, predând lectii si înfiintând un muzeu satesc care îi poarta numele. Inaceasta perioada a scris o monografie a comunei Gura-Teghii, lucrare exemplarapentru aceasta frumoasa asezare din Muntii Buzaului. Urma vie lasata de acestprestigios profesor al Liceului "B.P.Hasdeu" o constituie generatia de tineri care iauurmat cariera si care au devenit educatori de nadejde din judetul Buzau.

[sus]

Dicescu Toma (1856-1940)

Publicist, dramaturg, folclorist, director de liceu în Câmpulung si Buzau(1895-1904; 1905-1907), dupa 1912 se transfera la Seminarul Central Bucuresti.Doctor în filozofie si pedagogie la Leipzig, Toma Dicescu este un bun didactician,autor de manuale remarcabil si prin conferintele publice tinute la Buzau în cadrulAteneului. Ca scriitor, editeaza doua brosuri cuprinzând piese de teatru populare simoralizatoare, destinate tineretului îndeosebi.Opera: dramaturgie - "Leacul betiei", "Povestea basamacului".

[sus]

Constantin C. Giurescu

Vlastar al unei familii de mosneni din Chiojd, Buzau, elev al renumituluidascal Gr. Tocilescu, absolvent al Facultatii de Istorie si al Scolii NormaleSuperioare din Bucuresti, a fost numit profesor titular si director al LiceuluiHasdeu.

Personalitate practica, faurar savant al cartii vii a neamului nostru, spuneaadesea elevilor "ca anii de scoala sunt anii initierilor profunde si vaste pe temacarora se vor cladi trainic viitoarele pasiuni". Un înfaptuitor de istorie, de vatra, deromânism, si-a sustinut teza de doctorat cu un subiect din Istoria Românilor, în1920. A facut parte din "Comisia Istorica a României " înfiintata de Spiru Haret, afost conferentiar la Facultatea de Istorie, membru activ al Academiei Române, din1944 si secretar general în Ministerul Instructiunii, în 1918, dovedind aceeasipasiune si abnegatie în munca pentru reorganizarea scolilor.

[sus]

Dimitrie Gh. Ionescu

S-a nascut în comuna Tisau în 1900; absolvent al Seminarului Buzau, licentiat în teologie în 1926, licentiat în Litere în 1927, sectia istorie universala. A facut studii postuniversitare la Atena si Paris. Profesor la liceul Sf.Sava Bucuresti, liceul comercial Bucuresti, apoi liceul "Hasdeu" Buzau, unde a fost si director între 1940-1941.

Autor de manuale scolare, a colaborat la "Neamul Românesc", "Revista muzeelor", "Romanoslavia","Contemporanul". A obtinut în 1935 premiul "Nasturel" al Academiei Române.
A scris "Relatiile României cu patriarhia de la Alexandria", în 1935 (undocument necunoscut de la Alexandru cel Bun), "Aplicarea legii rurale din 1864 înjudetul Buzau", 1964, "Monografia liceului M.Eminescu', "Istoria orasuluiBuzau".

[sus]

Bazil Iorgulescu (1848-1904)

Viata de om pe altarul educatiei si al culturii: la 31 octombrie 1869 a fost numit, prin concurs, titular al catedrei de latina-româna si a muncit cu abnegatie timp de 34 de ani, din care multi si ca director, pentru progresul gimnaziului si dezvoltarea liceului. Tipul intelectualului vechi, autodidact prin excelenta, cunoscator al limbilor clasice si moderne, facea filosofie comparata, fiind unul dintre cei mai priceputicititori de vechi hrisoave si inscriptii.

De o înalta exigenta fata de sine si pasionat în expunere, prelegerile sale de literatura româna "erauizvoare nesecate de cultura, de frumuseti descoperite si exemplificate cum însesi bucatile alese din autorii citati". Ca director, carturar prin vocatie, "a tinut cumpana între profesori si elevi". A îndrumat si a sprijinit pe tinerii talentati (N. Vaschide, V. Maximilian...) sa-si urmeze vocatia.

[sus]

Georgeta Misa (1916-1975)

Fiica a unor gospodari înstariti din comuna Costesti, eleva eminenta la Liceul "Dr.Angelescu" din Buzau, se înscrie la Facultatea de Litere si Filosofie din Bucuresti, sectia filologie clasica, luându-si licenta în 1939, a doua din promotia sa.

Dupa absolvirea examenului de capacitate, în 1946, functioneaza ca profesoarala diferite scoli din urbe; la Liceul "B.P.Hasdeu" va preda istoria si latina, cuîntreruperi, între anii 1948-1959, 1968-1974.

Intelectuala distinsa, cu un chip serafic, care a ramas întiparit în memoriaatâtor generatii, îsi sfatuia elevii sa se aplece cu atentie si pasiune asupra cartilor,bogatia de cunostinte pe care scoala ti le ofera în anii adolescentei, comoara depret pe care prezentul o va darui viitorului.

[sus]

Nicolae Nazarie (1860-1941)

Absolvent al Liceului National din Iasi, în 1899, a obtinut licenta în "stiintele naturii" la Universitatea din Iasi, în 1904. Titular al catedrei de specialitate, la liceul din Buzau, timp de 30 de ani (1910-1940), a facut epoca în aceasta scoala, profund patruns de rolul profesorului, ca luminator si educator. Ca om, profesorul N.Nazarie a fost expresia energiei manifestate în toate împrejurarile, încât a uimit pe toti "prin dinamismul sau exceptional, printr-o vointa de fier si printr-un caracter ales si vesnic acelasi".

Ca profesor de stiinte naturale, a daruit elevilor din bogatia cunostintelor sale tot ceea ce era necesar,"iar prin vocatia de pedagog a facut ca acest obiect sa devina atractiv si sa capete viata, tocmai pentru ca se ocupa cu studiul vietii". Director al liceului între 1911-1914 si 1918-1919, a introdus "o disciplina de fier pentru elevi, înaltând prestigiul institutiei si al corpului profesoral".

[sus]

Gheorghe Olaru (1908-1980)

S-a nascut la 4 aprilie 1908 în orasul Rosiorii de Vede, într-o familie cu radacini transilvanene; dupa cursul primar si primele patru clase gimnaziale absolvite în localitatea natala, a ajuns în Bucuresti la Liceul "Sfântul Sava", dupa care s-a înscris la Facultatea de Stiinte - sectia biologie, unde a avutmodele vii de eruditie si prestigiu moral.

A functionat ca profesor la Gimnaziul din Satulung, Sacele, la Liceul "Simion Barnutiu" din Simleul Silvaniei. Membru activ al Societatii de Stiinte Naturale si Geografie al "Colegiului Naturistilor", nu si-a uitat vreodata vocatia de poet, emanatie fireasca a sufletului sau nobil.
Iata câteva versuri dedicate absolventilor promotiei 1969:

"La cerbul vechi sosit-a azi un stol de rândttnele
Ce- aduc si stol de bucurii si nostalgii cu ele
Bine-ati venit, prieteni dragi, cu-a voastra tinerete,
Mai îndulciti si-nveseliti a noastra batrânete."
[sus]

Ion Paunel (1902-1984)

Stralucit profesor de matematica, unul dintre "monstrii sacri" ai acestei citadele scolare, a pastorit generatii în perioada 1934-1967. Absolvent al cunoscutului Liceu "Traian" din Turnu Severin si al Facultatii de Matematica si Astronomie din Bucuresti, promotia 1929.

Din 1931 îsi începe activitatea de profesor la Buzau, unde va ramâne în eternitate, într-o vreme când se vorbea prea putin despre didactica moderna, profesorul vizionar a înteles, ca nimeni altul, ca accentul pe acumularea cunostintelor trebuie orientat spre achizitionarea unor modele operationale, de la "a sti" spre "a face". "El însusi a fost un artist care îsifascina auditoriul prin dezinvoltura cu care se misca pe o imaginara scena, unde actorii erau Heron din Alexandria, Pitagora, Thales din Milet, alaturi de care se afla el, inegalabilul dascal, actor si regizor în acelasi timp.

[sus]

Stefan Sandulescu (1893-1975)

A vazut lumina la 26 noiembrie 1893, în comuna buzoiana Surdila-Greci, uimindu-si învatatorii prin mintea limpede si setea de a cunoaste, de aceea ei i-au îndrumat pasii spre Scoala Normala, pe care a absolvit-o în 1913. Timp de 35 de ani, pâna la iesirea la pensie, a fost "dascal de româneste" al Liceului "B.P.Hasdeu";

Competenta profesionala, pasiunea pentru cuvântul scris sau rostit, caldura sufleteasca au facut din el un adevarat apostol, care îsi deschidea adesea cursul cu întrebarea: "Primum vivere, deinde philosophari?". într-o perioada în care literatura se reducea la "realismul socialist", la "Mitrea Cocor", "Asa s-a calitotelul", "Steaguri pe turnuri", stralucitul profesor, învaluind în plasa fina a ironieiaceste "capodopere", ne-a picurat în suflet pasiunea pentru adevarata literatura, recomandând discrete lecturi din Octavian Goga, Lucian Blaga sau George Calinescu.

Mai târziu, când unii din fostii ucenici au devenit ei însisi dascali, au înteles sensul profund al cuvintelor rostite nostalgic: "Vârsta anilor de liceu este perioada în care ti se cere sa ai zeci de antene, prin care sa poti recepta cultura, stiinta, întreaga simfonie a vietii".

[sus]

Dimitrie Racovita (1820-1905)

Elev eminent al profesorului ardelean G.Munteanu, la Seminarul din Buzau în anii 1837-1841, a fost trimis cu bursa de episcopul Chesarie la Atena, unde s-a cufundat în leaganul civilizatiei eline, absolvind Facultatea de Litere.

Unul dintre cei mai cultivati dascali ai liceului, cunoscator profund al culturii clasice greco-latine, a predat religia elina între 1867-1869 si 1873-1879. în februarie 1859, când Cuza-Voda facea prima sa calatorie spre Bucuresti, profesorul Racovita a rostit la Episcopie o înflacarata cuvântare pentru primirea domnitorului Unirii, un adevarat "apostol trimis de Dumnezeu".

[sus]

Silvestru Sâmpetru (1914-1986)

Mladita viguroasa a unei familii de tarani din comuna buzoiana Glodeanu-Sarat, unde s-a nascut la 22 mai 1914 si a început sa dezlege buchiile, absolvent al Liceului teoretic din Mizil, se înscrie la Filosofie si Litere - sectia geografie a Universitatii din Bucuresti, obtinând licenta în 1939.

Dupa satisfacerea stagiului militar si participarea, în calitate de ofiter în rezerva, la cel de-al razboi doilea mondial, din 1945 functioneaza ca profesor de geografie în orasul Buzau, la Scoala Tehnica Profesionala (astazi Liceul Agricol), pâna în 1950, când se transfera la Liceul "B.P.Hasdeu", de unde se va pensiona în 1976.

Imbinând magistral pregatirea de specialitate cu cea pedagogica, a desfasurat o activitate rodnica lacatedra; mintea sa scrutatoare si însetata de adevar, de tot ceea ce era nou în domeniu, vocatie de dascal, tonul patern cu care recomanda elevilor sa învete, pentru ca învatatura desavârseste personalitatea, te ajuta sa devii un om întreg, au facut din el un dascal stimat de colegi si venerat de elevi. Profesorul Sâmpetru afost si un neobosit cercetator, rodul acestei pasiuni fiind finalizat în studiul "Vulcanii noroiosi de la Berea", autor de manuale - "Geografia judetului Buzau" (pentru clasa a IlI-a), o flacara vie a scolii buzoiene, care traieste înca prin discipolii sai.

[sus]

Alexandru Stancu (1886-1965)

Fiu de tarani din comuna Sageata, a luptat permanent cu greutatile vietii si a învins deoarece a înteles ca anii cautarilor, anii descoperirilor înseamna munca, atât ca licean la Buzau cât si ca student la Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti.

Dupa obtinerea licentei, în septembrie 1911, a fost numit profesor suplinitor al catedrelorde matematica si geografie, titular fiind D. Zaharescu, inspector general. Din 1913 a obtinut o bursa de studii de doctorat la Berlin, dar izbucnirea conflictului balcanic i-a spulberat visul. A cunoscut experienta grea a razboiului (1916-1918), în calitate de combatant pe frontul de la Marasti, apoi, dupa sustinerea examenului de capacitate, la 1 septembrie 1920 a devenit titular al catedrei de matematica, la Liceul "B.P.Hasdeu", unde a functionat timp de 27 de ani, pâna la pensionare. Profesor de elita, distins pedagog si om de cultura, a excelat prin inteligenta si probitate morala, prin "cumpana dreptatii".

[sus]

Emanoil Stângescu (1902-1978)

Fiu al unor gospodari înstariti din comuna musceleana Valeni-Podgoria, nascut la 21 ianuarie 1902, a pornit din brazdele crude ale araturii de primavara, spre înaltimi, devenind student al Facultatii de Filosofie si Litere a Universitatii din Bucuresti, sectia filologie moderna, unde mentori i-au fost : D.Gusti, C.Radulescu-Motru, Charles Drouhet, care i-au facilitat ascensiunea spre piscuri, obtinândlicenta în 1925.

Dupa ce timp de doi ani este functionar superior în Ministerul Justitiei, îsi începe cariera didactica la Liceul Comercial din Mures, de unde revine în Buzau, vatra sa de spirit, fiind numit în 1938 "profesortitular cu trei gradatii la catedra de limba franceza, la Liceul "B.P.Hasdeu".

Urcând spre piscuri, a dat si de o fâsie de pamânt plina de cenusa si cioburi, fiind suspendat din învatamânt câtiva ani, deoarece fusese membru al P.N.L., dar a avut taria morala sa traverseze meandrele vietii. A revenit în scoala, acolo unde îi era locul, mai întelept parca, marturisind ucenicilor sai ca elevul este "fara exagerare, un explorator în universul cunoasterii si fiecare cale strabatuta în acest universdeschide alte drumuri si fiecare descoperire îndeamna spre alte urcusuri."

[sus]

Constantin Sudeteanu (1885-1960)

S-a nascut în urbea Buzau, în martie 1885, a fost elev premiant al liceului "Al.Hasdeu", seria 1904, apoi a studiat la Leipzig si Paris cu bursa speciala a Ministerului Instructiunii Publice, fiind licentiat în litere si filozofie, în 1909, doctor în stiinte 1924, docent în 1926.

A fost profesor de filozofie si istorie la liceul Hasdeu pâna în 1918 (o perioada a fost concentrat si a luat parte la primul razboi mondial). Din 1918 a plecat în Transilvania unde a contribuit alaturi de profesorul P.Rosea la organizarea învatamântului românesc din Ardeal. A fost cooptat membru activ al "Astrei" de la Sibiu, decizie semnata de Vasile Goldis. în anul 1911, cu ocazia admiterii lui Xenopol ca membru al Academiei Franceze, în prezenta presedintelui Poincare, a fost delegat de tinerii carturari ce studiau la Paris sa-i fixeze viata si opera lui Xenopol.

A functionat ca profesor universitar de sociologie la Universitatea din Cluj în perioada 1929-1947, când a publicat ca principale lucrari: "Opinia publica", "Introducere în sociologia lui A.Comte", "Durkheim si doctrina scolii sociologice franceze", "Regulile metodei sociologice", "Corelatia aspectelor vietii sociale".

Sozont Stadnicov (1901-1987)

Originar din Moldova de peste Prut, s-a nascut în anul 1910 în comuna Negresti, judetul Hotin, a urmat Liceul "B.P. Hâjdeu" (premonitie?!) din Chisinau, apoi Facultatea de Stiinte a Universitatii din Iasi, obtinând diploma de licenta în 1931, cu mentiunea "foarte bine".

In 1939 devine profesor la Liceul "B.P.Hasdeu", pe care nu-1 va parasi pâna la pensionare, în 1960, ani lungi si rodnici, în care si-a pus în valoare vocatia didactica si pedagogica, pasiunea de om de stiinta. Cel pentru care laboratorul a însemnat totul si-a sacrificat zile si ore libere, vacante întregi pentru dotarea salilor specializate de fizica si chimie ale scolii.

In afara de munca la catedra, profesorul Stadnicov s-a remarcat prin actiunile organizate în cadrul Societatii pentru popularizarea stiintei si culturii, prezentând noutati stiintifice, pe atunci, referitoare la televiziune, stereofonie, ste reofotografie sau stereocinematografie.

[sus]

Bucur Tincu (1910-1987)

Intre anii 1939-1940 "directiunea" liceului de baieti din Buzau (actualmente Colegiul "B.P.Hasdeu") a fost "gerata" prin deciziunea M.I. nr. 137870/939 domnului Bucur Tincu, profesor la liceul de baieti din Tulcea. Domnia-sa îl înlocuia pe profesorul I.Apreutesei, având ca sub-director pe profesorul P.S.Moisescu.

Prea putini stiu însa ca Bucur Tincu era unul dintre cei mai valorosi dascali pe care i-a avutvreodata cunoscuta scoala buzoiana. Reprezentant nedreptatit al generatiei '27, cu o opera risipita si îngropata în paginile periodicelor interbelice, Bucur Tincu este mai degraba cunoscut ca prietenul din copilarie al lui Emil Cioran.

Nascut la Rasinari în septembrie 1910, a urmat, la terminarea Liceului "Gh.Lazar" din Sibiu, Facultatea de Filosofie la Universitatea din Cluj. La terminarea ei, în 1932, activeaza ca redactor la câteva reviste clujene, apoi trece la catedra pentru câtiva ani. Obtine o bursa de studii la Paris, datorita lui OctavianGoga.

Fostul director al liceului nostru a decedat în toamna anului 1987, lasând în urma lui o seama de lucrari, un manuscris si o lunga corespondenta, printre altii cu prietenul sau, Emil Cioran.

[sus]

Petre Zaharescu

Profesor de matematica la Liceul "B.P.Hasdeu" Buzau, inspector general în Ministerul învatamântului, autor de manuale.

Originar din judetul Buzau, premiant al Liceului "Matei Basarab" si student eminent al Facultatii de Stiinte din Bucuresti, la 1 mai 1889 a fost titularizat la Gimnaziul din orasul Buzau. Dupa un scurt periplu în orasele Braila si Caracal, revine la liceul din Buzau la 1 septembrie 1899, unde va functiona pâna la pensionare, în 1932, fiind titularul a doua catedre (matematica si geografie), în baza titlurilor si a concursului sustinut.

Profesor foarte sever, exigent cu sine si cu cei din jur, afirma adesea ca "un tânar care a învatat aproximativ, a ascultat aproximativ sfaturile profesorilor, a aplecat aproximativ urechea asupra propriilor însusiri, nu e decât aproximativ pregatit pentru viata".

Autor de manuale pentru învatamântul primar si secundar, a fost si revizorscolar al judetului Buzau, "inspector general si consilier tehnic al MinisteruluiInstructiunii" si, ulterior, prefect.

[sus]
© BPH 2010-2012