Acasa Anunturi Evenimente/Stiri Tur Virtual Galerie foto

Ziua portilor deschise

Ziua porților deschise

 

Ziua Porților Deschiseeste o manifestare intrată deja în tradiția colegiului nostru. Ideea realizării unei activități de amploare, prin care să fie popularizată imaginea colegiului în întreaga comunitate școlară a municipiului, a luat naștere în cadrul Consiliului Consultativ al Elevilor. Nu a rămas doar o idee, ci a prins contur concret, astfel că, în ultima sâmbătă a lunii mai, Colegiul Național „B.P.Hasdeu” își deschide porțile pentru toți cei care doresc să îl cunoască.

Edițiile realizate începând din anul 2007 au demonstrat din plin calitățile oamenilor școlii: conducerea, corpul profesoral și elevii. Fiecare catedră organizează activități specifice, care pun în valoare rigoarea științifică, disciplina, performanța, dar și spiritul de echipă, imaginația, inventivitatea. Programul acestei manifestări este întotdeauna extrem de dens, generând adesea regretul de a nu deține calitatea ubicuității pentru a putea asista la cât mai multe activități: sesiuni de referate și comunicări științifice, lansări de carte, cenaclu literar, experimente de laborator, competiții sportive, dezbateri și, nu în ultimul rând, un spectacol cu artiștii descoperiți tot în rândul elevilor noștri, găzduit de sala Teatrului „George Ciprian”.

Această manifestare atrage, în primul rând, atenția elevilor de gimnaziu din municipiu care văd astfel „pe viu” o zi din viața școlii în care doresc să ajungă ca liceeni. Dar poate cel mai frumos lucru este revenirea foștilor elevi ai școlii, din generații recente sau mult îndepărtate, care retrăiesc bucuria de a regăsi forfota vie a școlii în ceea ce are ea specific, în unitatea întru diversitatea unor activități de înaltă clasă.

Ziua Porților Deschise este cu adevărat o sărbătoare a spiritului hasdeian, ce ne face să gândim, așadar, cu nerăbdare, la o zi de mai.

© BPH 2010-2012