Acasa Admitere 2024 Anunturi Evenimente/Stiri Tur Virtual Galerie foto

Comunicat de pres─â Ministerul Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii

Autor: secretariat hasdeu | 09-03-2020

Data public─ârii:
Luni, 9 Martie, 2020

Monica Anisie, ministrul Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii, a convocat luni, 9 martie, o videoconferin╚Ť─â cu inspectorii ╚Öcolari generali ╚Öi inspectorii ╚Öcolari generali adjunc╚Ťi ├«n care s-au discutat m─âsurile de prevenire ╚Öi combatere a ├«mboln─âvirilor cu COVID-19 ├«n unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. De asemenea, ministrul a subliniat importan╚Ťa dot─ârii ╚Öcolilor cu s─âpun ╚Öi dezinfectant, iar inspectorii trebuie s─â se asigure de existen╚Ťa acestora, monitoriz├ónd situa╚Ťia.

Ca o m─âsur─â de prevenire a ├«mboln─âvirii, ministrul Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii a hot─âr├ót suspendarea desf─â╚Öur─ârii tuturor olimpiadelor ╚Öcolare jude╚Ťene ╚Öi regionale, precum ╚Öi a competi╚Ťiilor sportive, p├ón─â la o dat─â care va fi comunicat─â ulterior.

├Än cadrul videoconferin╚Ťei a fost discutat─â ╚Öi Procedura ╚Öi criteriile de suspendare a cursurilor ╚Öcolare ├«n unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ├«n contextul confirm─ârii unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hot─âr├órea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-╚Ötiin╚Ťific privind gestionarea bolilor ├«nalt contagioase pe teritoriul Rom├óniei, to╚Ťi cet─â╚Ťenii rom├óni care se ├«ntorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izola╚Ťi la domiciliu pentru o perioad─â de 14 zile. Acest articol se aplic─â ╚Öi tuturor elevilor/studen╚Ťilor/cadrelor didactice care se ├«ntorc din ╚Ť─ârile men╚Ťionate.

Totodat─â, inspectoratele ╚Öcolare au obliga╚Ťia de a monitoriza toate cazurile de elevi ╚Öi profesori izola╚Ťi la domiciliu ╚Öi s─â raporteze zilnic Ministerului Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii evolu╚Ťia situa╚Ťiei.

Ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Men╚Ťion─âm c─â suspendarea cursurilor din unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt este atribu╚Ťia EXCLUSIV─é a Comitetului Na╚Ťional pentru Situa╚Ťii Speciale de Urgen╚Ť─â.

[Inapoi]
© BPH 2010-2012